fredag 13 oktober 2017

Behind the scenes: Månadens tomma

Jag tänkte berätta (med en bild) hur jag brukar göra inför Månadens Tomma-inlägg. 

Just idag sitter jag på golvet och bloggar eftersom jag inte för tillfället har stolar. 

Jag samlar alla tomma produkter i en plastlåda i badrummet. Då en månad övergått i en annan brukar jag gå igenom vad jag har i lådan, fundera vad det var jag tyckte om produkterna, ibland har jag skrivit en lapp (t.ex. om det är en sheetmask som jag använt i början av en månad, då kan det vara svårt att komma ihåg vad jag tyckte om den) med lite stödord inför recensionen. Jag söker ett ställe i hemmet med bra naturligt ljus (fast helst fotar jag på balkongen om vädret tillåter) och tar fram en bakgrund (paffbit överdraget med marmodekorplast t.ex.) att lägga produkterna på inför fotografering.

Jag brukar oftast fotografera produkterna enligt kategori t.ex. Hudvård, doft, smink, hårvård etc men ibland lägger jag dem enligt förpackningarnas färg och andra gånger bryr jag mig inte alls om att kategorisera dem. Sedan fotar jag några produkter åt gången, lägger in fotona på datorn, beskär (ibland redigerar jag dem med t.ex. ljusstyrka) och oftast skriver jag på bloggadressen kosmenauten.blogspot.fi som en "vattenstämpel" på bilderna. Bilderna är sedan klara för att laddas upp i ett Månadens Tomma-inlägg!

(fotot i detta inlägg är inte redigerat)

Då alla produkter är recenserade och inlägget är publicerat så slänger jag förpackningarna i roskis. Endel förpackningar som är praktiska brukar jag diska ur och spara - för att tänka på miljön litegrann. 

Vad tyckte Du om detta "behind the scenes"-inlägg? Flera sådana?


1 kommentar:

  1. Intressant inlägg :) Jag skulle vilja ha ett eget rum för mitt hobby, t.ex. ordentligt utrymme för fotografering, alltid bakgrunden färdigt på plats, man skulle inte behöva släpa med sig alla olika saker från olika rum (kameran från ett rum, alla rosk från ett rum , bakgrunden från något hörn... )

    SvaraRadera