torsdag 28 september 2017

begagnad kosmetik?

Detta är ett ämne som delar åsikter långt ut i universum och tillbaka. Kan man köpa begagnad kosmetik? Vad finns det för risker?

Lever du som jag, med studier och knappt några inkomster och är kosmetikintresserad men inte har råd att köpa alla nyheter på marknaden eller lägga stora beställningar på billigt smink som kommer från andra sidan Atlanten? Då kan begagnad kosmetik vara ett alternativ. 
MEN man måste vara kritisk!

Sök en grupp på facebook eller nätet som är tillförlitlig. Kolla i kosmetikforum (t.ex. Daisy beauty eller Nordic Style & Beauty) där någon kan veta bra onlinesidor eller grupper för att köpa/sälja/byta begagnad kosmetik. 

Själv köper jag begagnat smink bara i Kauneusbloggaajien Kahvihuone på facebook men för att komma med i den gruppen bör du ha en seriös kosmetikblogg. Där är garanterat bara äkta produkter av bra kvalitet. 


I somras köpte jag 2 colourpopskuggor av en kosmetikbloggare. Jag hade länge varit nyfiken på colourpop och speciellt SuperShock serien och såg nu min chans. På bilden är Weenie, den andra skuggan var en duochrome i nyansen Play by play.  


Älskar den smööööriga formulan på SuperShock.


Där ute finns det oärliga människor som vill göra business genom att sälja fakeprodukter och förutom att du blir lurad och besviken så kan du även få allergiska reaktioner då ingen oftast kan garantera vilka råvaror som används i tillverkningen av fake. 

Det finns även de som säljer supergamla ögonskuggor som nästan smular sönder i handen då du får hem dem...  Om du är sugen på att köpa t.ex. en ögonskuggspalett kan det vara idé att researcha innan för att kolla när paletten kommit ut på marknaden och om säljaren kan säga ungefär när hen har köpt den. Även om den legat oanvänd så kan det vara god idé att skippa en ögonskuggspalett som är införskaffad 2011- för 6 år sedan!

Svar på frågan jag ställde i början av detta inlägg: JA, man kan köpa begagnad kosmetik men se på produkterna och säljarna med det kritiska ögat.

Jag personligen har svårt att tänka mig att köpa läpp-produkter begagnat. Jag skulle kunna tänka mig läppstift för de kan jag desinfisera med isopropanol som jag har hemma men t.ex. testade läppglans eller flytande läppstift kan jag aldrig i världen tänka mig att köpa second hand. Jag köper oftast bara ögonskuggor. 

Jag vill gärna veta hur DU tänker kring att köpa begagnad kosmetik?
Vilka är dina argument för eller mot att köpa t.ex. färgkosmetik begagnat?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar