måndag 7 november 2016

Guide: Avons ansiktsmasker

Här kommer en kort och koncist guide om några utvalda ansiktsmasker från Avon. Enjoy!

 Masker -  någonting för alla

Den här masken heter Caribbean Escape with crushed Pearls and Sea Algae och kommer från Planet Spa linjen. Koncistensen är tjock och krämig. Den används som en skrubb, man masserar den på huden och sedan kan man torka av den med bomullspad eller skölja av masken helt om man vill. Själv föredrar jag att skölja av den på grund av de krossade pärlkornen som finns i masken. Huden känns skönt återfuktad efter denna mask. 

Här är två masker från olika linjer men jag vill berätta om dem tillsammans eftersom båda uppfyller samma funktion för de är Peel-off masker. Den till vänster på handen är Revitalising Retreat with Chinese Ginseng från Planet Spa linjen och den till höger är Liquid Extraction Strip från Clearskin Professional linjen. Dessa maskers bas är en gel. Man breder ut ett tunt lager på önskade ställen (t.ex. T-zonen) och låter det torka den angivna tiden (20 minuter på Planet Spa) eller tills koncistensen ändrat från rinnande till fast. Man skall undvika att applicera dessa masker vid hårfästet för de drar med hårstråna! Men det säger något också om effektiviteten, de drar med smuts från porerna då man "river" av maskerna. 

 Pore Penetrating Black Mineral Mask med 0,5% salicylsyra från
 Clearskin Professional linjen. En mörkgrå mineralmask som appliceras på ansiktet i ett tunt men täckande lager. Då masken "verkar" blir den ljusgrå/torr (efter ca 10-15 minuter) och man ser tydligt på t.ex. stora porer hur masken gått in och rengjort på djupet. Masken sköljs av med ljummet vatten och huden är ren och len efteråt. Det här är en av mina favorit ansiktsmasker genom tiderna.Den femte masken jag vill lyfta fram är Heavenly Hydration with Mediterranean Olive Oil även den från Planet Spa linjen. Den här masken är inte direkt en rengörande mask utan en mer återfuktande mask. Masken är i gelkoncistens. Den skall ligga på huden 20 minuter för bästa effekt. Sköljs bort med ljummet vatten. 


Jag som är känslig för dofter kan ännu påpeka att ingen av maskerna ovan har en stark eller stickande doft utan dofterna på produkterna är milda eller knappt märkbara! 

Yhteenveto suomeksi:
Asiaa Avonin kasvonaamioista! Caribbean Escape on paksu, voidemainen naamio joka toimii kuorinnan tapaan. Kosteutettu tunne tämän naamion jälkeen! Peel-off naamiot Revitalising Retreat ja Liquid Extraction Strip toimivat vetävät mukanaan likaa ihohuokosista mutta näitä ei kannata laittaa liian lähelle hiusrajaa koska jos hiukset tarttee naamion niin hiukset lähtee! Mun kaikkien aikojen lempparinaamio on Pore Penetrating mineraalinaamio!Naamio tunkeutuu syvään ihohuokosiin ja puhdistaa kunnolla. Viimeinen naamio ei olekaan puhdistava vaan kosteuttava, se on Heavenly Hydrating joka on geelimäinen ja viileä naamio joka tosiaan kosteuttaa ihoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar